موضوع: میراث فرهنگی
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ "سيد حسن موسوي" رييس سازمان ميراث و گردشگري در نشست خبري که صبح امروز در کاخ گلستان برگزار شد با پاسخ به سووالات خبرنگاران بر ايجاد تعامل دوسويه بين مسئولان سازمان ميراث و گردشگري و خبرنگاران تاکيد کرد و خودرا در دسترسترين آدم سازمان ناميد.
وي با تاکيد بر آنکه سازمان ميراث و گردشگري نبايد سياسي باشد گفت: «تمام تلاش خودرا جهت عدم سياسي شدن اين سازمان انجام خواهيم داد و سعيمان بر آن است تا از حاشيه سازيهاي سياسي در اين سازمان پرهيز شود.»
نوروز 91 سفرکارت نخواهيم داشت
موسوي درخصوص عملياتي شدن سفرکارتها در نوروز 91 گفت: «هنگامي که سفرکارتها در سال 86 پايهگذاري شدند، مبناي آن، استفاده در روزهايي خارج از زمان پر مسافر همانند نوروز بود. امروز نيز با همان سياست عمل خواهيم کرد و مسلما در نوروز 91 سفرکارتها عملياتي نخواهند شد. از ديگر سو با تعاملي که با بانک عامل صادر کننده اين سفرکارتها صورت گرفته، قرار بر آن شد تا امکان شارژ 3 ميليون و 300 هزار سفر کارتي که در دست مردم است بعد از نوروز 91 فراهم شود.»
تغيير مديريتها آسيبي به بخش پژوهشي نزده!
در اين نشست درخصوص تغيير مديريتها و آسيبي که به واسطه آن به بخش پژوهش و باستانشناسي کشور وارد ميشود نيز صحبت شد و موسوي با مثبت ارزيابي کردن اين تغييرات دراين خصوص گفت: «آمار و اعداد و گزارشات موجود نشان از افت در حوزه پژوهش ندارند و اتفاقا با برخوردار جديتري در اين خصوص مواجه هستيم.»
وي همچنين با تاکيد بر ارائه آينده پژوهشي کشور ظرف دو ماه آينده از جهشي جدي درخصوص انتشار کاوشهاي انجام شده طي اين سالها در سال 91 خبر داد.
بازگشتي براي معاونتهاي صنايع دستي و ميراث به تهران وجود ندارد
در اين ميان درخصوص نقل و انتقالات انجام شده در معاونتهاي سازمان و کوچ معاونتهاي صنايع دستي و ميراث فرهنگي و پژوهشگاه به اصفهان و شيراز و وجود راهي براي بازگشت اين معاونتها به تهران و تمرکز دوباره آنها گفت: «بحث انتقال مجموعههاي بزرگي مانند معاونتهاي صنايع دستي و ميراث فرهنگي بسيار وسيع است و اشاره به آنکه مشکلات اين معاونتها با انتقال به تهران مرتفع خواهد شد نيز صحيح نيست.»
رييس سازمان ميراث و گردشگري روند صورت گرفته در اين خصوص را خوب ارزيابي کرد وگفت: «بعضا دوستاني که به ساير شهرستانها منتقل شدهاند با مشکلات شخصي روبهرو هستند که با بحث ارتقا و پيشرفت اين بخش متفاوت است. اين درحالي است که در دراز مدت به دستآورهاي اين نقل و انتقالات خواهيم رسيد. در اين ميان بايد مشکلات شخصي افراد نيز حل شود. ولي درحال حاضر سياست سازمان ميراث و گردشگري بر بازگشت اين بخشها به تهران نيست.»
موسوي همچنين با اشاره به آنکه درخصوص اشتغالزايي در سال 90 ، 100 درصد تکليفي که از سوي دولت بر عهده سازمان ميراث و گردشگري نهاده شده بود محقق شده تصريح کرد: «در صدد آن هستيم تا در سال 91 با جذب 7 و نيم ميليون گردشگر خارجي، 2 ميليون شغل مستقيم و 3 و نيم ميليون شغل غير مستقيم ايجاد کنيم. و تعهد ميکنم اگر رسانهها، سازمان ميراث وگردشگري را در اين خصوص ياري دهند، موضوع اشتغال مرتفع خواهد شد. البته اين مهم در کوتاه مدت محقق نخواهد شد و اميد است در سال 91 موضوعي به نام بيکار نداشته باشيم.»
تسهيلات بانکي ارائه نميشود چراکه در آغاز راه خوداست
وي در خصوص تسهيلات و وام بانکي که براي سفر در نظر گرفته شده خاطرنشان کرد: «اعلام ارائه تسهيلات بانکي و وام سفر به اين معنا نيست که مردم ميتوانند از فردا با مراجعه به شعب اين بانکها از اين تسهيلات بهرهمند شوند بلکه به اين معناست که اين کار آغاز شده و در صدد عملياتي کردن آن هستيم. مسلم است که نميتوان همين العان اين کار را انجام داد.»
در اين نشست درخصوص لغو رواديد با 60 کشور نيز سوالاتي شد و موسوي در اين خصوص اظهار کرد: «جلسات متعددي با وزارت خارجه در سطح کارشناسي برگزار شد و در صدد اجراي طرحي هستيم تا لغو رواديد را با تمام کشورهاي دنيا به غير چند کشوري که جز خط قرمزهاي نظام هستند، اجرايي کنيم. در اين راستا درخصوص لغو رواديد براي 60 کشور به تفاهم رسيدهايم. همچنين صدور رواديد در فرودگاههاي کشور را که چندي پيش آغاز و متوقف شدهبود را مجدد از سر گرفتيم.»
معاون رييس جمهور همچنين با اشاره به درصد رضايتمندي گردشگران خارجي هنگام ورود و خروج از کشور گفت: «رضايتمندي گردشگران هنگام ورود به کشور حدود 25 درصد است اين درحالي است که درصد اين رضايتمندي هنگام خروج از کشور به بيش از 95 درصد ميرسد.»
رييس سازمان ميراث و گردشگري درخصوص تعامل سازمان ميراث و گردشگري با ديوان عدالت اداري گفت: «اعتقاد دارم که هر 3 قوه، حامي ما در خصوص پيشبرد اهداف نظام خواهند بود. هرچند در اجرايي شدن و مفهوم بخشهايي از قوانين نيازمند برگزاري جلساتي جهت شفافسازي هستيم تا نظرات خودرا درخصوص قوانين تشريح کنيم.»
در اين جلسه در خصوص به مزايده گذاشته شدن خانه پروين توسط وراث و شرايط و آيندهاي که در انتظار خانههاي تاريخي مانند خانه اتحاديه و پروين است نيز صحبت شد. موسوي نيز با اشاره به آنکه هر اثر ثبتي در کشور حتا اگر مالکان آن قصد فروش داشته باشند، امکان ساخت و ساز در آن وجود ندارد گفت: «پيگيريهاي لازم را درخصوص مرمت اين بناها انجام خواهم داد.»
به گزارش CHN اين درحالي است که اين دو اثر تاريخي به دليل نبود حمايتهاي لازم از سوي سازمان ميراثفرهنگي از ثبت ملي خارج شدهاند و مالکان آنها بارها و بارها اعلام کردهاند که به زودي قرار است اين خانهها را براي ساخت پاساژ به فروش برسانند.
همچنين تعليق چند آژانس مسافرتي توسط سازمان هواپيمايي کشور يکي ديگر از مباحث مطرح شده در اين نشست بود که موسوي در اين خصوص گفت: «بسته شدن اين آژانسها به دليل تخلف يا گرانفروشي آنها بود که از سوي سازمان هواپيمايي کشور انجام شد و کار خوبي بود.»
عدم دقت رييس سازمان ميراث و گردشگري به نقطه ضعفها
در اين نشست درخصوص نقطه ضعفهاي سازمان ميراث و گردشگري در سال 90 نيز سوالاتي شد ولي موسوي با بيان اينکه به ضعفها دقت نکردهاست اجازه خواست تا اين موضوع را در نشستهاي آينده بررسي کند. هرچند اين پاسخ او پس از سئوالاتي که درخصوص وضعيت برگزاري نمايشگاههاي ايران در برلين و ايتاليا انجام شد تبديل به پاسخي ديگر شد و گفت: «نقطه ضعف ما همان نمايشگاهها هستند. اينگونه نميشود که دولت پول بدهد و تعدادي از آژانسها در چنين نمايشگاههايي شرکت کنند ولي ارزيابي از آنها صورت نگيرد. سياست ما اين نيست.»
وعده پشت وعده
موسوي همچنين وعده شکلگيري شوراي فني عالي ميراث فرهنگي را داد. هرچند گمان ميرود اين وعده نيز به مانند بسياري از وعدههايي که تاکنون رييسان سازمان ميراث و گردشگري دادهاند به مرحله اجرا نرسد. وي همچنين وعده دستيابي به رشد 300 برابري فروش صنايع دستي در سال آينده را داد.
منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی